Nettiseuraa ja Deittiseuraa Etsimässä?

Monet hakevat seuraa netistä, koska sen koetaan olevan helpompaa kuin seuran tai ystävän hakeminen muualta. Tosiasiahan on, että kaikki eivät viihdy ravintoloissa, eivätkä edes halua käydä niissä. Mistä siis löytää itselle kumppani? Kun seuraa tv ohjelmien hää ja parinhakuohjelmia tai lukee lehtiä, niin useasti parisuhde on alkanut yhteisestä opiskelupaikasta, yhteisestä työpaikasta tai harrastuksesta. Monesti myös kumppani on löytynyt yhteisten ystävien kautta. Nykyisin monesti myös netistä ja deittipalstojen kautta.

romanttinen ilta

Netissä seuranhaku on tietysti melko helppoa. Tarvitsee vain laittaa deitti-ilmoitus palstalle tai palveluun ja yhteydenottoja alkaa tulla. Toisaalta voi itse katsella mielenkiintoisia profiileja ja ottaa yhteyttä. Kyllä -nettiseuran haku on siis toisaalta vaivatonta ja nopeaakin riippuen myös toisten hakijoiden aktiivisuudesta.

Miten hakea nettiseuraa turvallisesti ?

Tässä on joitakin asioita, joita kannattaa miettiä kun hakee netissä treffi- tai  deittiseuraa tai vaikka vain keskustelee juttupalstoilla:

 1. Varo ettet tule riippuvaiseksi nettiseurasta. Monet ihmiset nauttivat vastakkaisen sukupuolen keimailevista ehdotuksista ja juttelusta verkossa. Ihminen voi helposti ajautua liikaakin juttupalstojen ja nettilinjojen lumoihin. Muista, todelliset ihmissuhteet ovat aina erilaisia ja arvokkaampia kuin nettisuhteet.
 2. Tiedosta, että verkkoyhteisöt voivat uhkua petosta ja siellä on paljon myös valhetta. Tämä johtuu siitä, että voit luoda profiilin, joka on hyvin erilainen kuin sinä itse. Monet tekevät profiilistaan erilaisen kuin mitä ovat todellisuudessa tai kirjoittavat satuja, rakkauden pilvilinnoista. Verkossa voi olla myös olla sellaisia henkilöitä, jotka etsivät varomatonta tai naiivia henkilöä, käyttääkseen heitä hyväkseen. Älä usko kaikkea!
 3. Tajua, että nettipalstat ja chatit heijastavat kuitenkin myös todellisuutta, eli netissä olevilla ja kirjoittavilla ihmisillä on myös todellisia tunteita kuten esim: kostonhalua, epätoivoa, impulsiivisuutta, syyllisyyttä, jne.
 4. Rakkaus on vahva tunne. Älä ala kuvittelemaan ja seuraa sydämesi ääntä liikaa, vaan pidä tunteet kurissa. Älä mene oman mukavan olon ulkopuolelle, ennen kuin olet varma asiasta. Kiirettä ei ole, suhdetta voi kehittää rauhassa ja ajan kanssa.
 5. Pidä tunteet kurissa. Kerro itsellesi, ”Minä pidän suhteen sähköpostitasolla ennen kuin päätän puhua puhelimessa”! Ole harkitsevainen. Älä anna heti henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi tai puhelinnumeroasi ja ole tietoinen, mihin se voi johtaa.
 6. Ole realistinen. On helppoa rakentaa suhteita internetin kautta ja alkaa kuvittelemaan liikoja. Tajua, että, jokaista onnellista tarinaa tai satua vastaan on olemassa myös tarinoita siitä miten aviovaimo tai aviomies onkin vastannut puhelimeen tms.

Ole siis mielummin hieman varovainen, kun haet nettiseuraa ja muista että voit tutustua toisiin ihmisiin todellakin omalla vauhdillasi ja varoen, sillä paljon on myös niitä, jotka eivät hae seuraa tositarkoituksella tai vakavissaan.

Kaikesta huolimatta netistä voi hyvinkin hakea deittiseuraa tai parisuhdetta ja sehän on nykyisin jo melko yleistäkin. Aloitus on helppoa, mutta tiettyä varovaisuutta kannattaa aina noudattaa !

 

nettiseuraaVaihtoehtoja netin seuralaispalveluille

 

 • Mistä voisi hakea seuraa, jo ei halua hakea nettiseuraa?
 • Kun haet seuraa tai seuralaista, tulee usein esille kysymys: Missä voin tavata sen oikean ?
 • Miten tapaisin sen oikean miehen tai naisen ?

 

 • Jos olet kyllästynyt hakemaan seuraa baareista tai nettisaittien keskustelupalstoilta voi olla aika miettiä jotain muuta tapaa.
 • Joskus voi tuntua vaikealta löytää kumppani tavanomaisen elämänpiirin sisältä, joten sinun on tietoisesti rikottava arkirutiinejasi ja tehtävä jotakin uutta, jotta voit tavata elämäsi miehen tai naisen.
 • Olet ehkä kokeillut haetaan seuraa – seuralaispalveluita, mutta pettynyt niihin, koska niissä olevat henkilöt eivät vastaa kuvauksiaan tai profiilejaan. Myöskin olet ehkä kyllästynyt, että kuvaukset ovat niin samanlaisia ja tuntuu, että kaikki muistuttavat toisiaan.
 • Jos haluat löytää itsellesi sopivan, sinun tulisi tuntea myös itsesi, sillä samanlaiset ihmiset houkuttelevat toisiaan. Jos etsimälläsi kumppanilla on samanlaisia tapoja, harrastuksia, arvoja yms. on suhteella parempi mahdollisuus menestyä.

Joten… missä voisin kohdata yhteensopivan ja vapaan kumppanin ?

 • Hyvä tapa alkaa etsiä itselleen sopivaa kumppania on alkaa harrastamaan tai käymään paikoissa, jotka kiinnostavat sinua.
 • Kun alat esim. harrastamaan jotakin uutta ja sinua todella kiinnostavaa, niin tapaat uusia ihmisiä, joita kiinnostavat samat asiat.
 • Urheiluseurat, kurssit ja kerhot ovat täynnä mahdollisuuksia.
 • Sen jälkeen kun olet miettinyt ja merkinnyt muistiin muutamia kiinnostuksen kohteitasi, voit etsiä sopivia tapahtumia, kursseja ja kerhoja alueellasi.
 • Katso esim. paikallislehdestäsi mahdollisuuksia, joita ovat esim. kurssit, tanssit, hyväntekeväisyystapahtumat, urheilutapahtumat jne.
 • Yksi mahdollinen tapa tavata joku, on ilmoittautua vapaaehtoiseksi erilaisiiin tapahtumiin ja keräyksiin. Tärkeää on myös se, että asia kiinnostaa sinua vilpittömästi, jolloin voit tavata siellä samoin ajattelevan ystävän.
 • Kun menet uusiin paikkoihin niin tapaat uusia ihmisiä, joista joku voi olla sinulle se oikea !

 

Jos haluat siis löytää ystävän tai päästä treffeille tai deiteille, niin monesti täytyy rikkoa rutiineja ja tehdä jotain uutta!  Alita siis uusi harrastus tai kokeile vaikka uutta deittipalsta sivustoa.