Seuranhakua Netistä – Treffipalvelun Valinta?

Internetistä on tullut meille kaikille osa arkipäivän elämää ja nykyisin melkein kaikki löytyy nykyisin netistä, niin myös erilaiset deittipalvelut ja treffipalvelut, joten myös seuranhaku netistä on nykyisin melko yleistä ja suosittua.

Netin treffipalvelut ovat muuttaneet deittauksen ja treffien hakemisen paljon helpommaksi ja nopeammaksi, kuin aikaisemmat palvelut. Sen sijaan, että etsisit kumppania lehtien kirjepalstoilta, tekstiviesti palveluista tai kävisit baareissa ja ravintoloissa, voit nykyisin tehdä nopeasti oman profiilin johonkin nettipalveluun ja alkaa etsiä itsellesi sopivaa seuraa.
Lehdistä ja netistä olet varmaankin lukenut myös rakkaustarinoista, joissa parit ovat löytäneet toisensa netin treffipalvelun välityksellä, mutta myös varmaan olet törmännyt myös kauhutarinoihin. Miten siis löytää hyvä treffipalvelu netistä?

seuranhakua netistä

Monet etsivät seuraa netistä.

Oikean ja itsellesi sopivan treffi- tai deittipalvelun valinta riippuu paljon omista mieltymyksistäsi. Varmista siis jo etukäteen mitä haluat.
Haluatko vain aikuisten välistä hauskanpitoa vai etsitkö vakavampaa suhdetta?

  • Jotkut treffipalvelut ovat keskittyneet enemmän vain tilapäis-suhteille ja toiset palvelut yrittävät saattaa yhteen pitempiaikaista suhdetta etsiviä. On myös olemassa sivustoja (varsinkin ulkomaalaisia), jotka ovat suuntautuneet esim. uskonnon, etnisen- tai seksuaalisen suuntautumisen mukaan.

    Suomessa myös sana deitti ja deittailu yhdistetään monesti lyhytaikaiseen seuranhakuun, vaikka englanninkielinen sana dating tarkoittaa suomeksi  tapailua tai seurustelua, myös treffailua ja treffejä. Treffi sana puolestaan taitaa olla ruotsalaista lainaa…

  • Hyvässä treffipalvelussa pitäisi olla myös mahdollisuus tehdä erilaisia hakuja, joissa voi rajata mahdollisia kumppaneita erilaisten hakutekijöiden/kriteerien mukaan. Tällaisia hakutekijöitä ovat esim. sukupuoli, ikä, maantieteellinen sijainti ja niin edelleen. Tällaiset hakujen rajaukset säästävät paljon aikaa.
  • Myös palvelut, joissa on lisäpalveluita ja asiakastuki ovat hyviä vaihtoehtoja. Maksullisissa palveluissa on tavallisesti myös valvontaa, joten feikkiprofiilit ja väärinkäytökset ovat vähäisempiä kuin ilmaisissa palveluissa. Erilaiset profiili-esittelyjen mukaan tehtävät suosittelut voivat myös helpottaa deittailukumppanin etsintää.

 

  • Monet hyvät palvelut ovat maksullisia, mutta hyvä puoli on , että useimmat maksulliset treffipalvelut tarjoavat myös mahdollisuuden testata palvelua jonkin aikaa maksutta. Kokeile siis maksutta jonkin aikaa, jolloin tiedät onko palvelu sinulle oikea. Hyvä keino suojella yksityisyyttä on myös esimerkiksi käyttää kaikille näkyvässä profiilissa vain etunimeä tai nimimerkkiä ja mahdollisesti esim. vain treffipalvelua varten luotua sähköpostiosoitetta.
  • Kun sitten löydät mielenkiitoisia henkilöitä, joihin haluat tutustua enemmän, niin ensin kannattaa viestitellä melko kauan vain palvelun kautta, kunnes molemmat ovat valmiita kokeilemaan tapaamista tai soittamaan puhelimella. Maalaisjärjen käyttö on sallittua, sillä jokainen meistä on yksilöllinen ja vain itse voi päättää milloin on valmis siirtymään seuraavalle tasolle.
  • Ennen kuin siis kirjaudut johonkin treffipalveluun, niin mieti ensin millaista seuraa haluat etsiä. Rajaa ainakin mitä et halua. Esimerkiksi voit rajata, että haluat seuraa vain tietyltä alueelta. Rajaukset voivat auttaa sinua myös valitsemaan itsellesi sopivan treffipalvelun.

 

Seuranhaku netistä on nykyisin helppoa ja suosittua, sillä monet erilaiset treffipalvelut auttavat sinua löytämään potentiaalisia kumppaneita ja sopimaan treffit nopeastikin. Kuitenkin monet suhteisiin ja treffeihin liittyvät asiat – sekä se kuinka paljon hyödyt valitsemastasi treffipalvelusta ovat kuitenkin edelleen riippuvaisia omasta aktiivisuudestasi.